0800 25 760 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Het voordeel van kantoorplanten

Interieurplanten bieden bedrijven een natuurlijke en tegelijkertijd een mooie aanvulling op hun interieur.Tevens hebben ze een positieve invloed op het algehele welzijn van de werknemers. Door planten op te nemen in het ontwerp van uw ruimte, kunnen uw medewerkers genieten van de schoonheid van de natuur en de vele fysieke en psychologische voordelen van kantoorplanten.

Het voordeel van kantoorplanten

Planten brengen niet alleen verschillende rijke tinten groen op de werkplek, ze bieden ook de rustgevende ervaring ervaring die uiteindelijk leidt tot gelukkigere en gezondere werknemers die productiever zijn. Het hebben van planten in de kantooromgeving biedt zowel klanten als collega's een blikvanger en zal een algeheel positief gevoel achterlaten.

Kantoorplanten verminderen stress

Er zijn een diverse onderzoeken uitgevoerd die aangeven dat kamerplanten stressniveaus in werkomgevingen kunnen verminderen. Onderzoekers in de V.S. ondervonden dat de bloeddrukniveaus van studiedeelnemers lager waren wanneer planten in het interieur aanwezig waren. Deelnemers aan de studie meldden ook dat ze zich meer allert voelden in de kamer met planten. Meerdere andere studies hebben bewijs opgeleverd dat stressniveaus worden verminderd door de aanwezigheid van planten en zelfs de productiviteit van kantoorpersoneel verbeteren.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit

Moderne kantoorgebouwen, met overwegend gesloten luchtcirculatie systemen, kunnen tot tien keer meer vervuilende stoffen bevatten dan de buitenlucht. Veel voorkomende giftige boosdoeners die gesignaleerd worden in kantooromgevingen zijn; schimmel, formaldehyde, huisstofmijt, koolmonoxide en chemische reinigingsmiddelen. Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit door schadelijke verontreinigende stoffen op te nemen. Planten stabiliseren ook de luchtvochtigheid. Kamerplanten blijken ook de symptomen van "sick building syndrome" of SBS te verminderen."

Kantoorplanten beïnvloeden de akoestiek

Planten beïnvloeden de akoestiek van een ruimte door de nagalmtijd te verminderen. Planten geplaatst in gebieden met harde oppervlakken zoals hardhouten vloeren, muren van beton en marmer, zullen een maximaal effectief hebben op het absorberen van geluiden die medewerkers afleiden en als zeer storend worden ervaren.

Harvard bioloog E.O. Wilson, stelde in zijn boek: Biophilia (1984) dat mensen een natuurlijke neiging hebben om zich te verbinden met de natuur en andere levensvormen. Biophilia, sindsdien gebruikt, beschrijft de aangeboren behoefte van de mens aan de natuur. Niet verwonderlijk dat interieurarchitecten en ontwerpers de noodzaak om terug te keren naar de natuur hebben overgenomen in hun ontwerpen.

Onze diensten:

Meer informatie en inspiratie

Vraag direct een offerte aan

Meer weten over Ambius?