0800 25 760 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Wat zijn verticale tuinen?

Een verticale tuin is een techniek die wordt gebruikt om planten op een verticaal opgehangen paneel te laten groeien. Deze unieke systemen kunnen vrijstaand of aan een muur bevestigd zijn. Verticale tuinen kunnen tientallen jaren meegaan en geven een natuurlijke tintje aan zakelijke of kille omgevingen.

Verticale tuinen of groene wanden?

Verticale tuinen kennen verschillende namen: levende groene muren, levende wanden, groene wand, een moswand, ... om er maar een paar te noemen. Hoe ze ook genoemd, deze verticale wanden van planten kunnen zo klein zijn als een fotolijst of zo indrukwekkend als wel 17 meter hoog meesterwerk.

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor uw pand zijn, om een verticale tuin te plaatsen? Neem dan vandaag contact op met Ambius voor een advies.

Een verticale tuin van Ambius is meer dan alleen een verfraaiing van uw werkomgeving. Onze verticale tuinen zijn niet alleen mooi, ze creëren ook een prettige, rustgevende sfeer waarin kan worden bewogen, gewerkt en men zich kan ontspannen

Een groene wand zorgt bovendien voor een verbeterde luchtkwaliteit. Dankzij de positieve eigenschappen van de beplanting neemt de concentratie schadelijke stoffen af en ontstaat er een betere luchtvochtigheid door de verdamping van water. Ook hebben onze groene wanden een positief effect op de geluidsdemping en hebben ze een isolerende werking. Op deze manier ontstaat een optimale werk-, leef- en herstelomgeving.

Veel gebouwen hebben verticale tuinen aan de buitenkant van hun pand geïnstalleerd. Verticale buitenwanden hebben het voordeel van natuurlijk direct zonlicht dat ze goed doet gedijen. Verticale groene wanden geven gebouwen ook een uitstekende bescherming en isolatie tegen temperatuurschommelingen, Uv-straling en zware regenval.

In de zomer gebruiken de groene wanden tegen gebouwen een proces dat evapotranspiratie wordt genoemd, dit helpt de lucht eromheen af te koelen. Een dankbaar effect dat met name in de grote steden wordt ingezet om de stad aangenaam en leefbaar te houden in de zomermaanden.

Een levend schilderij of roomdivider? Dat kan! Geniet van een innovatieve, groene oplossing in uw leef- of werkomgeving.

Ambius installeert GreenWalls, maar we onderhouden deze ook. Lees meer over onze GreenWall dienstverlening.

Een levende groene wand van planten die overal te plaatsen is als meeste flexibele groene wand systeem.

Ambius in uw regio

Meer informatie en inspiratie

Opzoek naar inspiratie? Bekijk één van onze projecten en/of cases bij bestaande klanten!

Nog vragen? Neem gerust contact op

Meer weten over Ambius?