0800 25 760 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Business impact van scenting

Dankzij Ambius Premium Scenting kunt u op een volledig nieuwe manier met de klant communiceren en verbinding maken.

Premium Scenting zorgt niet alleen voor een fijne en memorabele ervaring, het levert ook concrete business voordelen op

Multi-sensory marketing vergroot de customer experience en draagt bij aan merkloyaliteit

 • vergroot de merkimpact
 • werkt sfeerverhogend en geeft een positief gevoel
 • klantvriendelijkheid wordt hoger gewaardeerd

Recent onderzoek geeft nieuwe inzichten over de positieve invloed van geurbeleving en het effect op consumentengedrag en de impact op uw dagelijkse business.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer u twee zintuigen van uw klanten aanspreekt, de impact van uw merk met 30% toeneemt. Wanneer u drie zintuigen aanspreekt, neemt de impact met 70% toe

Avery Gilbert, Sensory Pychologist at Monell University

Business impact van scenting

Een prettige geurbeleving heeft effect op uw omzet.

 • Klanten blijven langer, komen vaker terug en geven meer geld uit.
 • De waarde van producten wordt hoger ingeschat
 • Geur kan de koopintentie tot wel positief beïnvloeden

Premium Scenting voerde onafhankelijk onderzoek uit in vijf landen, waarbij de nadruk lag op de invloed van geuren in twee belangrijke bedrijfssectoren:

 • Luxe winkels
 • Gastvrijheid

Uit het onderzoek bleek dat consumenten een hoog geurbewustzijn in hun omgeving hebben en dat er voor bedrijven tal van positieve effecten zijn van een aangename geur.

Gratis download: Rapport over de business impact van scenting report

De meest recente onderzoeksresultaten over de invloed van sensory branding op consumentengedrag.

Om ons rapport te downloaden kunt u hier uw gegevens invullen.

* Verplichte velden

U kunt zich op elk moment afmelden voor communicatie. Bekijk ons ​​privacybeleid om te zien hoe wij ons inzetten om uw privacy te beschermen en te respecteren en hoe u uw voorkeuren kunt beheren.

 • Uw branche

  Lees waarom vooraanstaande merken uit uw brache hebben gekozen voor Premium Scenting.

Retail

Door een speciaal geselecteerde geur te verspreiden draagt Ambius Premium Scenting bij aan het creëren van een unieke ambiance, die het winkelend publiek onthoudt en associeert met uw merk. Een prettige winkelervaring heeft effect op uw omzet. Klanten blijven langer, komen vaker terug en geven meer geld uit.

Hotels en hospitality

Met onze diagnostische tools bepalen we voor elke geur op welke wijze deze het beste kan worden verspreid. We observeren uw locatie om de beste vernevelingsmethode te bepalen. Hierbij testen we de luchtstroming, meten we de ruimte op en bekijken we uw eventuele bestaande oplossingen voor luchtbehandeling.

Automotive

Door uw showroom de juiste ambiance te geven blijven klanten langer rondkijken, hetgeen een belangrijke factor is bij de kans op een aankoop. Wanneer een klant langer rondkijkt, wordt hij bovendien gestimuleerd om zich op een dieper emotioneel niveau aan het merk te binden. Hierdoor kunt u een langdurige en winstgevende relatie opbouwen.

Luchthavens

Het is van belang om hoge kwaliteit te leveren en de reiziger een uitstekende “passenger experience” aan te bieden.

Ambius Premium Scenting kan helpen tegen ongewenste omgevingsgeuren, veroorzaakt door grote mensenmassa’s en wachtrijen. Een prettige geur kan voor reizigers juist bijdragen aan een perfecte sfeer en ontspannen begin van hun reis.

Detailhandel in levensmiddelen

Dankzij de toevoeging van een specifieke omgevingsgeur blijft de klant langer binnen en stijgt de kans tot aankopen aanzienlijk. Een geur kan ook een merkbaar effect hebben op de uitgaven op een specifieke afdeling. Onze speciaal ontworpen gourmandgeuren worden op deze wijze ingezet door enkele wereldwijd toonaangevende food retailers.

Ouderenzorg

Vergroot de kwaliteit van leven van ouderen. Zorgvuldig uitgekozen PremiumScenting geuren kunnen subtiel worden verspreid in de woonvoorzieningen van ouderen. Dit kan stress verlagend werken en zorgt voor een prettigere en huiselijkere sfeer.

Meer informatie en inspiratie

U bent maar 1 stap verwijderd om een langdurige klantrelatie op te bouwen met sensory branding.

We zijn voorlopers in het ontwikkelen en inzetten van de beste technologie.

Meer weten over Ambius?