Prism

Prism logo

Een onderzoeks-en adviespraktijk, het zogenaamde Prism (psychologisch onderzoek naar de identiteit en Space Management), is opgericht als een joint venture tussen Ambius en de Universiteit van Exeter onder leiderschap van Craig Knight. Dit adviesbureau biedt organisaties de mogelijkheid om deel te nemen aan wetenschappelijke onderzoeken van zee hoog niveau, en tegelijkertijd te profiteren van hun reeds opgedane ervaring.

Wetenschappelijke ontkrachting van de mythe ivm productiviteit op kantoor

  • Psychologen aan de universiteit van Exeter waarschuwen dat de huidige methoden van beheer van kantoorruimten aan Britse bedrijven £ 93bn per jaar kost aan verloren productiviteit.
  • Onderzoekers van de Universiteit van Exeter stelden vast dat mensen gelukkiger, gezonder en 17% productiever zijn in een kamer verrijkt met Ambius planten en artwork dan dat ze waren in een niet ingerichte ruimte.

Het huidige beheer van kantoorruimten is niet effectief. Het is zeer waarschijnlijk dat de productiviteit en het welzijn in uw bedrijf veel lager zijn dan ze zouden moeten zijn.
Dankzij onpartijdige, wetenschappelijke samenwerking, zit Ambius in de ideale positie om deze tekorten te helpen oplossen.

De resultaten van een recent wetenschappelijk onderzoek door Prism (psychologisch onderzoek naar de identiteit en het beheer van ruimten), onderdeel van de Universiteit van Exeter internationaal vermaarde School van Psychologie, weerlegt met klem de gemeenschappelijke veronderstelling dat workspace management voortdurend in beweging is. Integendeel, het lijkt wel het omgekeerde.

Methoden van Workplace Management stagneren. Denk aan de moderne, open kantoren (misschien zelfs je eigen kantoor) en zie hoe het met de volgende beschrijving van een kantoor van 1906 verschilt:

"- de indeling vergemakkelijkt visueel toezicht en het hiërarchische gebruik en de controle van de werkruimte. Aan de 'periferie' van het gebouw en rond het centrale gebied van de 'pool' waren de managers en supervisors 'kantoren. Alleen beheerders behouden het voorrecht op een raam voor ventilatie en licht en een deur voor de privacy, eventueel het zwembad, terwijl de werknemers waren aangewezen op 'mechanische levering'. " (Crompton & Jones, 1984)

Het is duidelijk te zien hoe Prism tot haar conclusies is gekomen. De psychologen gaan echter verder: in een reeks van onderzoeken in de afgelopen vijf jaar hebben ze nog een scenario te vinden waar de moderne ruimte - met de 'lean' kantoor en het daarmee samenhangende beleid van schone bureaus en gestandaardiseerde arbeidsvoorwaarden – dat iets anders biedt dan de slechtste werkomgeving op het gebied van welzijn, arbeidsvoldoening en productiviteit.

Dus wat is het alternatief? In studies waar mensen in een kantoor werkten aan dezelfde taken, onder dezelfde verlichting, bij een constante temperatuur en met dezelfde meubels, heeft de Universiteit van Exeter ondervonden dat mensen gelukkiger, gezonder en 17% productiever zijn in een kamer verrijkt met Ambius planten en artwork dan ze waren in een 'kale' ruimte.

In het Verenigd Koninkrijk alleen al schat Prism dat de huidige methoden voor het beheer van kantoorruimte zou £ 93bn kunnen kosten aan verloren productiviteit. Hoeveel kost het uw bedrijf ?

Voor een relatief kleine uitgave, kan Ambius bedrijven helpen echte en aantoonbare verbeteringen te verwezenlijken. Door onze samenwerking met Prism aan de Universiteit van Exeter, biedt Ambius onpartijdige wetenschappelijke oplossingen voor het moderne bedrijfsleven.

Dit onderzoek is bedoeld om het welzijn van uw medewerkers en uw organisatie te vergroten. Wij willen graag de resultaten van deze unieke samenwerking met de voordelen voor uw bottom line met u delen.

Een altijd lopend onderzoek binnen Prism is gericht op het verfijnen van het Prism-model en het aanbieden van een onderzoeksgerichte, adviserende dienstverlening aan bedrijven over de hele wereld. Prism is erop gebrand banden te smeden met andere organisaties die op zoek zijn de werkomgeving en de ervaring van de mensen die er werkzaam zijn te verbeteren.

Geïnteresseerde organisaties nodigen wij graag uit om deel uit te maken van dit spannende project.

Meer details over het werk van Prism is te vinden op hun website: www.prism-identity.com.
† Knight, č.p. & Haslam, SA (2010).

Download pdf Wetenschappelijk exploderende de mythe van de productiviteit op kantoor (125K) ( Englisch version only – uitsluitend in Engels verkrijgbaar ).

0800 25 760

Premium Scenting catalogus

Afbeelding van Microfresh producten

Geef uw ruimte een frisse geur

Ambius White Papers

Relevante informatie voor klanten en medewerkers.

Planten

Haal inspiratie uit ons assortiment planten.

Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.