Bedrijven houden personeel gezond met biofruit van Ambius

23/08/2011

Vraag naar fruit op de werkvloer verdubbeld in eerste helft 2011.

Steeds meer Belgische bedrijven en organisaties zien het belang in van een gezonde voeding en willen dit stimuleren door hun medewerkers gratis fruit op het werk aan te bieden. Ambius, de leverancier van producten en diensten voor welzijn op het werk,leverde in de eerste zes maanden van 2011 ruim twee keer zoveel fruit aan bedrijven als in de eerste helft van 2010. Naast de stijging van de vraag, signaleert Ambius ook duidelijk een aantal trends als het gaat om fruit op de werkvloer.

Ambius leverde in de eerste helft van 2011 ruim 14.000 kilogram fruit aan bedrijven. Naast deze verdubbeling van de vraag, signaleert Ambius ook duidelijk een toenemende vraag naar biologisch en ecologisch verantwoord fruit.

Nico Joly, Country Manager BeLux voor Ambius: “Bedrijven willen hun medewerkers niet alleen een gezond alternatief bieden, maar denken daarnaast ook steeds meer aan hun impact op het milieu. Momenteel zien we een grote vraag naar biologisch fruit. Maar ook de ecologische voetafdruk speelt een rol: veel bedrijven vragen specifiek om fruit van Europese bodem, in plaats van fruit dat wordt aangevoerd vanuit andere continenten. Bovendien volgt Ambius zoveel mogelijk de seizoenen als het gaat om het aanbod in onze fruitmanden voor bedrijven.”

Een andere trend die Ambius signaleert bij bedrijven is de vraag naar hapklaar fruit, zoals appels en bananen. Het voordeel van dit soort fruit is dat werknemers het eenvoudig kunnen consumeren op de werkplek zonder mes, lepel of bord.

Een van de enthousiaste klanten van Ambius die biofruit voor hun medewerkers afnemen is TUC RAIL, het ingenieurs- en projectmanagementbureau gespecialiseerd in spoorwegtechnologie.

Michel Lana, Facility & Purchasing Manager van TUC RAIL: “De introductie van fruit voor onze werknemers bleek al snel een groot succes. Bij de levering door Ambius staan onze werknemers nog net niet in de rij om een stuk fruit te pakken, maar het scheelt niet veel. Uit een recente rondvraag blijkt zelfs dat het fruit een van de meest gewaardeerde extralegale voordelen is binnen ons bedrijf. We kunnen elke organisatie dan ook aanraden een dergelijk initiatief te nemen.”

Nico Joly, Country Manager BeLux voor Ambius: “De oude Romeinen wisten al dat een gezonde geest in een gezond lichaam huist. Bedrijven op hun beurt beseffen steeds meer dat gezonde medewerkers belangrijk zijn voor een gezonde bedrijfsvoering. Door fruit aan te bieden op de werkplek kunnen werkgevers een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van hun personeel. Gezonde medewerkers zijn niet alleen minder vaak ziek, maar leveren ook betere prestaties voor het bedrijf. Bovendien is het ter beschikking stellen van fruit op het werk fiscaal aantrekkelijk.”

Over Ambius
Ambius, twintig jaar geleden opgericht als onderdeel van Rentokil, is wereldwijd de grootste leverancier van natuurplanten, semi-natuurplanten en bloemen voor werkomgevingen. Het bedrijf biedt een uitgebreid gamma aan producten en diensten die de zintuigen stimuleren. Hieronder vallen producten die geuren verspreiden, het plaatsen van groene wanden en het bieden van ontspanningsmogelijkheden. Deze producten en diensten verbeteren het welzijn van medewerkers, verhogen de productiviteit en dringen het ziekteverzuim terug. Ambius is actief in zeventien landen en heeft 1.900 medewerkers. Voor meer informatie: www.ambius.be.

Voor meer informatie:
Ambius
Ingrid Cools
Tel: +32 (0)3 450 65 00
E-mail: ingrid.cools@ambius.com
 

LVT Benelux PR
Riet Delsin
Tel: +32 (0)2 474 17 40
E-mail: riet@lvtpr.com
 

This article first appeared on www.lvtpr-newsroom.com .

0800 25 760
Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.