Ambius verlaagt wereldwijd CO2-uitstoot met tien procent en ontvangt Planet Positive-certificaat

01/06/2011

Ambius heeft het Planet Positive-certificaat ontvangen voor Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf wist zijn CO2-uitstoot wereldwijd met tien procent te verlagen. Ambius is wereldwijd toonaangevend in het opwaarderen van kantoor- en werkomgevingen door middel van planten, bloemen en kunstobjecten. Het bedrijf is daarbij continu bezig om zijn bedrijfsvoering te verduurzamen.

Voor de toekenning van het Planet Positive-certificaat is het bedrijfsmanagement van Ambius diepgaand geanalyseerd en de CO2-uitstoot van het bedrijf gemeten en gevolgd. De analyse toonde aan dat het bedrijf zijn CO2-emissie* met tien procent heeft teruggebracht. Bij een kooldioxidereductie met vijf procent per jaar, gedurende vijf jaar realiseert Ambius een bruto CO2-afname van bijna 22.000 ton wat een besparing van ongeveer 3,1 miljoen euro op brandstof en energie betekent.

Ambius zet zich continu in voor een duurzamere bedrijfsorganisatie en om dit kracht bij te zetten, gaat het bedrijf over op een nieuw, webgebaseerd CO2-registratie- en –rapportagesysteem. Dit systeem genereert maandrapporten over de actuele emissie, in plaats van jaarrapporten op basis van historische gegevens en stelt elk onderdeel van de organisatie in staat zijn eigen vooruitgang op het gebied van duurzaamheid te monitoren. Daarnaast ondersteunen de rapportages de organisatie bij het vaststellen van specifieke duurzame doelstellingen voor bedrijfsactiviteiten en markten.

“Dit Planet Positive-certificaat beloont onze inzet om de uitstoot van CO2 te reduceren en om onze houding ten opzichte van klimaatverandering positief te beïnvloeden”, zegt Kenneth Freeman, internationaal technisch directeur van Ambius. “Door onze processen en manier van zakendoen te veranderen, is Ambius een veel groener bedrijf geworden. Het aantonen van een duurzame bedrijfsvoering is een belangrijke eis in offertes en dit certificaat biedt onze klanten de zekerheid dat zij werken met een proactief bedrijf op dit gebied. Hierin onderscheiden wij ons van onze concurrenten en met dit certificaat zien we heel wat zakelijke kansen met gelijkgezinde klanten. Dit hele proces heeft ons ook geholpen bij het identificeren van aanzienlijke besparingen op brandstof voor het wagenpark en energiegebruik van kantoorruimten. Daarnaast hebben wij de hoeveelheid afval teruggebracht en de bewustwording rondom milieuverantwoord gedrag bij onze werknemers verhoogd.”

*Alle emissiemetingen zijn berekend door Deloitte LLP en gecertificeerd door Planet Positive volgens de volgende, internationaal erkende, normen: Greenhouse Gas Protocol (Herzien) & ISO14064-6: 2006.

Over Ambius
Ambius, twintig jaar geleden opgericht als onderdeel van Rentokil, is wereldwijd de grootste leverancier van natuurplanten, semi-natuurplanten en bloemen voor werkomgevingen. Het bedrijf biedt een uitgebreid gamma aan producten en diensten die de zintuigen stimuleren. Hieronder vallen producten die geuren verspreiden, het plaatsen van groene wanden en het bieden van ontspanningsmogelijkheden. Deze producten en diensten verbeteren het welzijn van medewerkers, verhogen de productiviteit en dringen het ziekteverzuim terug. Ambius is actief in zeventien landen en heeft 1.900 medewerkers. Voor meer informatie: www.ambius.be.

Voor meer informatie:
Ambius
Ingrid Cools
Tel: +32 (0)3 450 65 00
E-mail: ingrid.cools@ambius.com
 

LVT Benelux PR
Riet Delsin
Tel: +32 (0)2 474 17 40
E-mail: riet@lvtpr.com
 

This article first appeared on www.lvtpr-newsroom.com .

0800 25 760
Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.