8 manieren om je kantoor helemaal in de kerstsfeer te brengen

01/12/2011

8 manieren om je kantoor helemaal in de kerstsfeer te brengen

De Kerstman staat voor de deur, tijd dus om ook je kantoor een kerstlook aan te meten.  Want dit is ‘in’: bedrijven bestelden in 2011 drie keer zoveel kerstdecoratie als vorig jaar.

En dat vinden we best plezant. Maar liefst 83 % van de werknemers hecht belang aan de manier waarop het kantoor is ingericht, zo blijkt uit een bevraging van NationaleVacaturebank.nl bij ruim 1.000 Nederlanders.

Bijna de helft van de werknemers beweert productiever te zijn wanneer het kantoor goed is ingericht. Onder ‘fijne kantoorinrichting’ verstaan ze vooral planten (26 %), veel kleur (17 %) en kunst (10 %).

Verdriedubbeling van kerstdecoratie bij bedrijven

Ook bedrijven spelen in op die trend. Steeds meer firma’s toveren tijdens de winter hun werkplek om in een gezellige en huiselijke kerstomgeving, merken ze bij Ambius. Dit bedrijf is wereldwijd de grootste leverancier van bloemen en (semi-)natuurplanten voor werkomgevingen, en specialist op het gebied van harmonieuze en stimulerende kantoorinrichting.

”In 2011 is het aantal bestellingen voor het volledig decoreren van bedrijven, hotels en winkelketens in de kerstsfeer verdriedubbeld”, vertelt Nico Joly, country manager BeLux van Ambius. “Landschappen, nieuwe kleurrijke en speciale thema’s zijn erg ‘in’. Vooral omdat ze de werkplek op een originele en kleurrijke manier onderdompelen in de gezellige kerstsfeer.”

8 kerstdecoratie tips

Wij verzamelden alvast enkele tips om je kantoor helemaal in de kerstsfeer onder te dompelen:

  1. Bestaande plantenbakken in een kerstkleedje steken.
  2. Kerstrozen zijn uitermate geschikt om de kantoorruimte kleur te geven. Zet je ze aan de receptie, dan zijn de klanten ook meteen in kerststemming.
  3. Kerstdecoratie hoeft niet veel moeite te kosten. Zelfs een glazen vaas met wat gekleurde kerstballen in, of een glazen schotel met lichtjes geven al direct een kerstsfeer.
  4. Speel met licht: een landschap met een verlichte beer in plaats van een gewone beer doet wonderen.
  5. Gebruik een verlichte pot om je kerstboom in te zetten.
  6. Ga niet enkel voor het klassieke kerstrood. Kerstballen in zachte kleuren en echte snoepstokken zijn bijvoorbeeld ‘in’. Ook de zogenaamde Ice Tree heeft veel succes: zoals de naam doet vermoeden bevat deze kerstversiering veel wit, antraciet, blauw en zilver. Een combinatie van zwarte en gouden kleuren heeft ook veel succes bij bedrijven, merken ze bij Ambius.
  7. Een andere opvallende trend dit jaar zijn landschappen: een volledig pakket aan decoratieve materialen dat op de werkplek wordt geplaatst. Bijvoorbeeld een landschap met veel rendieren, besneeuwde bomen in zilver, wit, antraciet en blauw. Of de Santa Express: kerstballen in rood, goud, hazelnoot, crème met decoratieve bessen, dennenappels en een Kerstman op een trein.
  8. Steun het goede doel. Je kan met je collega’s een goed doel bedenken. Daklozen hebben het bijvoorbeeld niet makkelijk in barre wintertijden. Zet aan de kerstdecoratie een doos voor giften voor een daklozenvereniging, tijdens de kerstperiode is iedereen immers guller gestemd.

Of de bedrijven die kerstdecoratie aanbieden, werken soms ook zelf samen met een goed doel. Zo gaat bij Ambius bij elke bestelling van kerstdecoratie 2 euro rechtstreeks naar ‘Make A Wish’, de stichting die de hartenwens van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling laat gaan.

This article first appeared on www.jobat.be.

0800 25 760
Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.