Top 10 plantentips

Voor diegene die een favoriete plant van huis uit op het bureau op het werk hebben geplaatst, zijn hier een paar tips om uw plant in perfecte vorm te houden. We houden van alle planten en niet alleen die wij verzorgen, dus volg het advies hieronder om onze groene vrienden tevreden te houden.

  1. Voorkom hinderlijke kleine vliegjes door geen koffie of thee te gooien op planten of in de potten. De suiker die hierdoor in de compost terecht komt, maakt het tot een ideale broedplaats voor de sciara (larven van de varenrouwmug) die problemen veroorzaken in de stek.
  2. Gebruik plantenbakken als natuurlijke afscherming. Ze verminderen geluid en kunnen worden gebruikt als afscheiding tussen bijvoorbeeld looppaden en werkruimten.
  3. Eén van de meest voorkomende oorzaken van het afsterven van planten is teveel water. Als u aan de hoeveelheid twijfelt, laat het dan over aan Ambius, de experts!
  4. Uw plant heeft water, licht en warmte nodig om te kunnen overleven. Dus vergeet uw groene vrienden niet wanneer u op vakantie gaat. Zorg ervoor dat iemand anders het licht binnen laat, de planten giet en de temperatuur hoog houdt.
  5. Turfvrije compost is geschikt voor al uw binnenplanten. Contacteer ons voor een uitstekend turfvrij alternatief op 0800 25 760.
  6. Planten met kleurschakeringen (met bladeren witte randen of witte vlekken) hebben vaak meer licht nodig dan hun groene soortgenoten. Plaats ze dicht bij een raam, zodat ze voldoende licht hebben.
  7. Planten passen zich langzaam aan aan een andere omgeving door het wijzigen van de bladrichting en de bladstructuur. Probeer ze, indien mogelijk, niet te verplaatsen, omdat ze zich misschien niet zo gemakkelijk aanpassen als u denkt.
  8. Planten verminderen stress. Bezoek onze website Planten in gebouwen voor meer informatie.
  9. Ook daar waar ruimte schaars is, kunt u planten houden. Een aantal van de nieuwste ontwerpen maken gebruik van grote potten om de planten goed te laten uitkomen, terwijl er zo min mogelijk vloeroppervlak in beslag wordt genomen.
  10. Snoei uw planten regelmatig om te voorkomen dat ze niet doorschieten. Als ze eenmaal de bladeren van de onderste takken hebben laten vallen, is het erg moeilijk om hier weer bladeren voor in de plaats te krijgen.
0800 25 760

Voordelen van planten

Afbeelding van beplanting

De voordelen van gezonde, mooie planten

Ambius White Papers

Ambius White Papers

De zintuigen stimuleren en eenieder voorzien van nuttige kennis

Ambius University

Een voortdurend leerprogramma voor alle medewerkers.

Planten

Haal inspiratie uit ons assortiment planten.

Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.