Praktijksituaties

Lees hoe wij innovatieve oplossingen kunnen bieden aan onze klanten

Zwembad

Vraag

Aquabad Oberhausen verzocht Ambius met een plan te komen voor haar nieuwe zwembad. Zij waren er van overtuigd dat zwemmen een echte tropische beleving krijgt wanneer de beplanting is afgestemd op het karakter van het bad. Groenbeleving geeft zoveel extra dimensie aan een zwembad.

Ambius Case Study

Oplossing

Om de juiste 'groensfeer' te kunnen creëren is het van belang om in een vroegtijdig stadium betrokken te zijn bij de bouw. Hierdoor kunnen eventueel noodzakelijke technische aanpassingen worden doorgevoerd. Wensen van opdrachtgever en architect zijn bepalend voor een eerste opzet van het beplantingsplan. Vroegtijdige bespreking hiervan kan achteraf kosten verminderen. De beplantingskeuze is afhankelijk van criteria als gewenste uitstraling van het bad, lichthoeveelheid, afstand tot het bassin, (spatwater gevoelig), budget en uiteraard de besproken wensen. Het beplantingsplan moet voldoen aan de gestelde eisen en moet evenwichtig zijn. Plantstructuren moeten een eenheid vormen.

Ambius Case Study

Inleving, driedimensionaal denken en uiteraard de planttechnische kennis, zijn uitermate belangrijk om tot een, voor de opdrachtgever aantrekkelijk plan te komen.

Resultaat

Inrichten van het bad doen we als laatste aannemer in de bouw. Grote bomen worden met een kleine wendbare kraan op hun plek gezet. Hierna worden de gecreëerde plantgroepen van onderbeplanting voorzien waardoor een natuurlijke opbouw ontstaat.

Ambius Case Study

Service

Van het grootste belang is de service die Ambius biedt om de beplanting van onderhoud te voorzien.

Ook hierin worden onze servicemensen vroegtijdig betrokken. Weten wat er staat en weten hoe de beplanting is aangebracht. Op deze kennis gebaseerd wordt een onderhoudsschema vastgesteld. Deze kennis zorgt ervoor dat vele duizenden bezoekers van Aquabad, mede door het goed verzorgde groen, een geweldige dag beleven.

0800 25 760

Interieurbeplanting

Afbeelding van interieurbeplanting

Voor een eerste indruk van onze planten

Verse Bloemen

Stuur verse bloemen | Ambius België / Luxemburg

Want een bloem zegt zoveel meer

Plantenbakken

Laat uw inspireren door ons assortiment plantenbakken.

Geur maskering

Verwijderen van vieze geuren voor eens en altijd.

Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.