Ambius zorgt voor uw welzijn

Planten bevorderen het welzijn

Ziet u een plant vanaf de plek waar u zich nu bevindt? Als dat zo is, ga er dan heen en bekijk de plant eens goed. Raak de bladeren aan, ruik de geur en luister wanneer de plant beweegt.

Hopelijk kunt u nu begrijpen dat planten ervoor zorgen dat u zich goed voelt. Uit onderzoek is gebleken dat planten:

  • de lucht effectief zuiveren doordat zij giftige stoffen absorberen
  • de fysieke symptomen van stress kunnen verminderen
  • vervuiling door stof verminderen..

In de jaren 80 van de vorige eeuw hebben professor Roger Ulrich en zijn collega´s in de VS aangetoond dat er bij ziekenhuispatiënten die herstellende waren van een ingrijpende operatie minder postoperatieve complicaties optraden wanneer zij via hun raam uitkeken op de natuur, dan wanneer zij uitkeken op gebouwen.

Ze werden eerder uit het ziekenhuis ontslagen, hadden minder postoperatieve neveneffecten, zoals misselijkheid en hoofdpijn, hadden minder en minder sterke pijnstillers nodig en deden minder vaak een beroep op het verplegend personeel.

Nader onderzoek, waarvoor vrijwilligers werden gebruikt en afbeeldingen van stedelijke en landelijke omgevingen, bevestigde dat natuurlandschappen het stressniveau verlagen; feiten die zowel implicaties voor de economie als voor de gezondheidszorg met zich meebrengen.

Korter geleden, hebben onderzoekers de effecten van binnenplanten bestudeerd. Uit wetenschappelijke rapporten van universiteiten in de VS, Groot-Brittannië, Noorwegen en Nederland blijkt dat planten stressniveaus verlagen en gevoelens van welzijn teweegbrengen.

De verklaring? Blijkbaar heeft het mogelijk iets te maken met het feit dat er altijd al een verband heeft bestaan tussen de natuur en het voortbestaan van de mens.

Bel 0800 25 760 of neem online contact met ons op voor meer informatie over planten voor gezondheidszorgomgevingen.

Onze portfolio omvat:

Dagcentrum voor verpleging

Een centrum voor verpleging, revalidatie en dagbehandeling heeft veel zorg besteed aan de leefbaarheid van haar gebouwen. In 2006 hebben zij via een extreme audit het bronzen keurmerk voor kwaliteit ontvangen. De meeste bewoners vinden dat de ruimten een gezellige huiselijke sfeer hebben. Ambius heeft met haar advies wat betreft interieurbeplanting een deel van deze sfeer goed weten te ondersteunen. De keuze van diverse op het interieur afgestemde plantenbakken, in combinatie met een rustgevende beplantingskeuze zullen gevoelsmatig zeker een belangrijke rol spelen.

VIVIUM zorggroep Locatie Naarderheem | Ambius

Verpleeghuis

Het verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord staat voor persoonlijke aandacht in een warme omgeving. Tijdens de nieuwbouw en renovatie in 2004 is de binnentuin door Ambius voorzien van een ‘belevingstuin’. Aan de hand van een 3D ontwerp kon de inrichtingswerkgroep een weloverwogen keuze maken voor de aangeboden palmsoorten en Ficussen in 'dakvorm'.

Oranje Nassau’s Oord | Ambius

Verzorgingstehuis / wooncomplex

Het verzorgingshuis St. Franciscus in Veendam werd getransformeerd tot een wooncomplex. De appartementen zijn gesitueerd rondom een atrium waar diverse activiteiten plaats vinden. De huiselijke sferen in het atrium zijn mede tot stand gebracht door de keuze van de planten en de bakken. In overleg met de adviseur van Ambius is hier gekozen voor Italiaans terracotta op verrijdbare wielplaten in verband met de multifunctionaliteit. De Ficus binnendijkii 'Alii' visualiseren met hun boomvorm het pleingevoel.

St. Franciscus Veendam | Ambius

Ziekenhuis

Wie het ziekenhuis in Rijnstate binnenkomt gaat op in het grote atrium dat het centrum vormt van de omliggende zorg- en kantoorafdelingen. Op speelse wijze zijn er zitelementen aangebracht die in combinatie met de aanwezige planteneilanden je toch een besloten gevoel geven. De enorme Ficus nitida bomen en Ficus nitida Bonsaivormen zijn vanuit elk standpunt duidelijk zichtbaar. 

Ziekenhuis Rijnstate | Ambius
0800 25 760

Voordelen van planten

Afbeelding van beplanting

De voordelen van gezonde, mooie planten

Moderne kleurrijke plantenbakken

Afbeelding van een Ambius plantenbak

Een greep uit onze design plantenbakken

Planten

Haal inspiratie uit ons assortiment planten.

Kunst

Mooie en betaalbare kunst brengt uw muren tot leven.

Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.