Onze voetafdruk verlagen

Ons actieplan

Door het werken met Planet Positive, heeft Ambius een actieplan op lange termijn uitgestippeld om onze voetdruk te verlagen. In 2010 hebben wij een aantal strategieën opgezet om het brandstofverbruik van ons wagenpark te verminderen met 10 tot 15 % en ons energieverbruik met een ongeveer zelfde percentage. Wij zullen dit bereiken door een combinatie van operationele aanpassingen, bedrijfsbeleid, trainingen en het inzetten van de juiste technologie. Door het herinvesteren van besparingen op brandstof- en energieverbruik in ons milieuprogramma zijn wij ervan overtuigd dat wij van Ambius een duurzaam groen bedrijf kunnen maken.

Wij hebben reeds een aantal acties op touw gezet om onze impact op het milieu te verminderen zoals :

Digitale technologie

Wij hebben de hoeveelheid papier en brandstof die wij gebruiken reeds aanzienlijk weten te verkleinen door het gebruik van digitale technologie in ons bedrijf. Hiervoor hebben wij de volgende zaken reeds geïntroduceerd of zijn we volop bezig met het in gebruik nemen van

  • SalesForce.com and STB (een content management en digitaal offertesysteem).
  • PDAs (een handzaam digital oonderhoudsinformatiesysteem ter vervanging van onze onderhoudsbladen.) dit geeft een vermindering van papierverbruik van ongeveer 3 pagina’s A4 papier per dag per persoon.
  • Digitaal marketing materiaal en een website waarmee wij in UK in de prijzen zijn gevallen.
  • Door het invoeren van televergadering en video technologie hebben wij de kosten voor zakenreizen aanzienlijk weten te verminderen.
Technology

Wagenpark

Onze service auto's zijn klein en zuinig - Al onze servicewagens rijden op dieselbrandstof- maar er is genoeg ruimte voor verbetering. We zijn actief op zoek naar alternatieve voertuigen en brandstoffen. In het BeLux wagenpark hebben wij 2 combo’s op aardgas CNG = compressed natural gas.

Vans

Wij zullen een nieuwe technologie introduceren om het brandstofverbruik nauwkeurig te meten. Dit zal ons helpen om realistische doelen te stellen voor verbetering. We zullen ook een rijopleiding voorzien voor al onze medewerkers die een voertuig besturen om hen te helpen economisch te rijden.

Planten, water en grond

We proberen planten zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken. Als we ze niet kunnen hergebruiken, worden ze versnipperd en gecomposteerd.

Als erom gevraagd wordt, gebruiken we turfvrije compost, omdat turfextract schadelijk kan zijn voor kwetsbare leefgebieden. De turf die we gebruiken is afkomstig van duurzaam beheerde bronnen.

Door de toepassing van irrigatiesystemen in onze plantenpotten wordt de totale hoeveelheid water die nodig is om de planten gezond te houden, gereduceerd.

Onze kwekerijen maken gebruik van geavanceerde technologieën om exact de hoeveelheid meststof te meten die een plant nodig heeft, waardoor overloop naar het oppervlaktewater wordt gereduceerd.

Plantenpotten

Onze containers zijn gemaakt van een verscheidenheid van materialen, elk met verschillende milieu-profielen. Uit onderzoek, uitgevoerd in Nederland, is gebleken dat wij beschikken over producten met de laagste voetafdruk - zowel in termen van productie levensduur als verwijdering en recyclering.

Vooraleer wij de potten definitief uit roulatie nemen krijgen er velen nog nieuw leven ingeblazen door ze opnieuw te schilderen. Een aantal planten-bakken zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk te recycleren zijn, en sommige zijn zelfs gemaakt van gerecycleerde materialen.

Ambius Microfresh

  • Het geursysteem van Ambius maakt geen gebruikt van vluchtige organische stoffen (VOS) als drijfmiddel, zoals bij conventionele luchtverfrissers het geval is.
  • Het systeem gebruikt zeer weinig energie, omdat de geur via het ventilatiesysteem kan worden verspreid.
  • We hebben een serie hypo-allergene geuren.

Kunstplanten en kerstdecoraties

  • Onze leverancier van kunstplanten hergebruikt en recycleert tijdens het productieproces alle materialen, tot en met het kleinste stukje plastic van een kerstboom of kerststukje.
  • Er wordt niets verspild

Fruit

  • Onze houten kistjes worden vervaardigd in een beschutte werkplaats. Daar wij ze steeds weer opnieuw gebruiken beperken wij ook het verbruik van hout. Het hout van de manden is afkomstig van bossen waarvan het gebruik strikt wordt begeleid.

Service kledij

Onze service medewerkers dragen uniform broeken van gerecycleerd polyester, comfortabel en milieuvriendelijk.

Een ander belangrijk aspect van Duurzaam Groen is de ontwikkeling van een gamma van producten, diensten en technieken die we aanbieden aan onze klanten, Deze zullen de 'groenste van het groene' aanbod zijn.

Wij nodigen onze leveranciers mee uit op onze reis en hebben hen gevraagd om hun meest duurzame producten te identificeren en om een commitment aan te gaan om hun eigen bedrijven zo ecologisch mogelijk verantwoord te maken. Deze acties betekenen dat wij onze klanten de zekerheid bieden dat Ambius de groenste interieurbeplanting beschikbaar heeft die kan aangeboden worden en dat onze leveranciers de meest duurzame zijn die wij kunnen vinden.

Lees meer over onze Duurzaam groene producten en diensten.

U kunt ons 5-jaar duurzaamheid "road map" hier bekijken.

0800 25 760

Moderne kleurrijke plantenbakken

Afbeelding van een Ambius plantenbak

Een greep uit onze design plantenbakken

Ambius White Papers

Ambius White Papers

De zintuigen stimuleren en eenieder voorzien van nuttige kennis

Planten

Haal inspiratie uit ons assortiment planten.

Voordelen van planten

Planten doen veel meer dan er alleen maar goed uitzien.

Ambius

Waarom Ambius?

Wie zijn wij? En wat kunnen wij voor u betekenen!

Waarom planten?

Wilt u de productiviteit verhogen? Lees hier meer over het effect van planten.

Waarom geurbeleving?

Lees hier meer over het effect van geurbeleving op uw omzet.