Wellness Workshops

Tai Chi
“Tai chi” is de afkorting van “tai chi chuan” : de naam van een serie bewegingen afgeleid van een chinese vechtsport die is ontwikkeld door Chang San Feng. Het beoefenen van tai chi zorgt voor een lichamelijk evenwicht en een grotere geestelijke en emotionele stabiliteit. De ontspannen, vloeiende en ronde bewegingen stimuleren het stromen van chi, de levenskrachtenergie (ook qi genoemd). Deze energie stroomt door de energiekanalen (of meridianen) die ook worden behandeld bij acupunctuur. Tai chi verbetert evenwicht en coördinatie, versterkt de bloedsomloop en ademhaling en is een ontspannende manier van bewegingsmeditatie. Tai chi geneest en verjongt het hele lichaam en zorgt voor lichamelijk, emotioneel en geestelijk evenwicht.

Relaxatie
We onderzoeken onze spierspanningen, die ons vaak blokkades bezorgen op fysiek, psychisch en sociaal vlak. We leren de aandacht verplaatsen van het hoofd naar het lichaam, van het denken naar het voelen. Via eenvoudige ademhalings- en ontspanningsoefeningen verkennen we ons lichaam op een speelse manier en laten de energie stromen.

DO-IN (auto-massage)
Zelfmassage biedt een groot aantal voordelen. Van zuivere ontspanning tot het draineren van het lymfatisch systeem. Tijdens deze workshop kunnen deelnemers leren waar hun knelpunten liggen en hoe ze snel spieren en bindweefsel kunnen ontspannen terwijl de bloedsomloop geactiveerd wordt. Het hele lichaam wordt hier onder de loep genomen.

Corporate stretching
Ons ‘corporate stretching’ programma vormt de inleiding bij uitstek tot ontspanning via stretching. Stretching is een belangrijk deel van spiergezondheid. D.m.v. stretching wordt zuurstofrijk bloed naar de spiervezels gebracht, waardoor ze gaan ontspannen en meer soepel worden. Een ontspannen spier zal minder snel verrekken, scheuren, of krampen veroorzaken. Hierdoor neemt het algemene welzijn toe. Bovendien kan men bewust onze spieren gemakkelijker ontspannen als we het rekken van de spieren gewoon is.

Pilates
De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaring.

Lachsessie
Het lachen is één van de meest doeltreffende, meest economische en gemakkelijkste manieren om anti stressmaatregelen te beoefenen in onze samenleving. Lachen heeft als effect dat de bloedvaten uitbreiden en ook de bloedsomloop bevorderen. Het is één van de beste spierontspannende middelen.

Klankschalenrelaxatie
Klankschalen kunnen ingrijpende veranderingen teweeg brengen in het lichaam, ziel en geest van de mens. Hun trillingen worden niet alleen met het oor opgevangen, maar met het gehele lichaam. Het is rustgevend en zodoende worden klankschalen veelvuldig gehanteerd bij ontspanningsoefeningen en meditatieve bijeenkomsten. De vibratie van klankschalen heeft een positieve uitwerking op het menselijke welbevinden in het algemeen.

OfficeYoga
Aan een bureau of met een computer werken belast de nek, rug, schouders en polsen. Deze aanhoudende spierspanning kan de oorzaak zijn van hoofdpijn, vermoeidheid en concentratiestoornissen maar ook van rug, nek en schouderpijn. Als deze symptomen niet behandeld worden kan dit een invloed hebben op je werkcapaciteiten en op je algemene levenskwaliteit. Eenvoudige yogatechnieken die je tijdens de Office Yoga Workshop aanleert helpen deze problemen voorkomen.

Gezichtsgymnastiek
Het gezicht is het enige deel van het lichaam waar de spieren direct aan de huid zijn bevestigd ipv aan de botten . Dit betekent dat je door je gezichtsspieren te oefenen de stevigheid van de huid kunt beïnvloeden en uiteindelijk zelfs de vorm van je gezicht. Bij positieve emoties gebruiken we minder gezichtsspieren dan bij negatieve emoties: een glimlach gebruikt slechts 7 gezichtsspieren, maar er zijn 32 spieren nodig om je voorhoofd te fronsen! Gezichtsoefeningen kunnen helpen rimpels te verzachten, de gelaatskleur te verbeteren en ogen te laten stralen.

Hoofd-, nek- en schoudermassage
Stretching van bovenarmen, schouders, hoge rug en nek. Massage van bovenarmen, schouders, hoge rug, nek, gezicht en hoofdhuid/schedel (Tui Na). Afgerond met een stevige drukpuntmassage van het gezicht (Dien Cham).
We werken met een mengsel van hoogwaardige biologisch geteelde oliën zonder toevoeging van geur-of andere stoffen.

Wellness Workshops, Ambius

Laat Ambius uw goed gevoel programma uitwerken want welzijn op het werk is maatwerk.

Op regelmatige basis, een teambuilding-dag, een speciaal evenement; wij kunnen u en uw medewerkers een uitgebreid assortiment aanbieden voor een anti-stress moment tijdens de werkuren.

Vraag een offerte aan