Wellness Moments

Stoelmassage
Stoelmassage is een relaxerende massage, die wordt uitgeoefend op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel. De behandeling duurt 15 tot 20 minuten minuten en heeft tot doel de eenvoudige werkongemakken te verlichten en zich te ontspannen. Er wordt vooral gewerkt op de lichaamszones die door het werk het zwaarst worden belast: de rug, de nek, de armen, de handen en het hoofd. De stoelmassage is in eerste plaats ontspannend. De relax coach masseert het lichaam en herstelt het energetisch evenwicht. De persoon in kwestie voelt zich beter, zowel fysiek, psychisch als emotioneel. De stimulatie van acupunctuurpunten brengt de lichaamsenergie in evenwicht. Stoelmassage verbetert de vitaliteit, circulatie en flexibiliteit en geeft onmiddellijk een aangename ontspanning.

Oorkaarsen
De OORKAARS-therapie is een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig uit het Zuiden van Noord-Amerika, waarbij op een "ZACHTE" manier met holle brandende kaarsen het oor "GEREINIGD" wordt. Deze therapie geniet in onze drukke Westerse maatschappij van een steeds groeiende populariteit waar het in de eerste plaats aangewend wordt als een vorm van pure relaxatie (anti-stress middel). Oorkaarsen worden ook toegepast als (aanvullende) therapie voor allerlei oor-, neus-, keel-, en andere hoofdklachten.

Klankschalenmassage
Tijdens een individuele klankmassage gaat men in ruglig op een grote massagetafel (2x3m) liggen tussen de klankschalen. Van zodra men de ogen sluit en het klankconcert begint, voelt de persoon zich algauw in een diepe ontspanning (alpha-toestand) zakken en droomt hij weg bij de betoverende klanken van de "zingende schalen"... Naast de lang nagalmende klanken en boventonen, produceren de Tibetaanse klankschalen een heel gamma aan warme trillingen die het lichaam terug in balans brengen. Een klankmassage is aan te raden bij vermoeide en gestresseerde mensen om de energie weer vrij te laten stromen.

Japanse nek -en aangezichts massage
Tijdens een Japanse nek- en aangezichtsmassage gebruiken we zowel stevige massagetechnieken (diep pressure) als percussie (lichtjes tokkelen met de vingertoppen) als lichte strelingen (effleurage). Op die manier maken we niet alleen gespannen nekspieren los of stimuleren we de bloedsomloop in het aangezicht en het achterhoofd. We helpen tevens toxines uit de verschillende gezichtsweefsels te verwijderen, en via lichte strelingen (lymfedrainage) af te voeren. Tijdens een Japanse nek -en aangezichtsmassage, geniet u van een weldadige, koesterende massage. Naast een natuurlijk “facelift” effect, kom je geestelijk volledig tot rust. Op fysisch vlak worden gespannen nekspieren losgemaakt en wordt het volledige lichaam onrechtstreeks beïnvloed, via de vele acupunctuurpunten en meridianen die in het aangezicht en over de schedel lopen.

Shiatsu Massage
Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage (“shi” betekent vinger; “atsu” betekent druk) en komt dus uit het Verre Oosten. Een shiatsu therapeut behandelt zijn klant met behulp van energiebanen (meridianen) en drukpunten (tsubo’s) in het lichaam. Door de toenemende communicatie tussen het Oosten en het Westen worden allerlei verschillende medische benaderingen uitgewisseld en gewaardeerd, waardoor ook shiatsu steeds meer in het Westen wordt toegepast. Behandelt stress, migraine, spierpijn en artritis en helpt het algemeen welzijn te handhaven.

Hand –en voetreflexologie
Reflexologie is tegenwoordig een van de populairste alternatieve therapieën. Reflexologie is gebaseerd op het concept dat alle delen van het lichaam verbonden zijn door energiebanen die eindigen in de voeten, de handen en het hoofd. “Reflex” betekent in de context van deze therapie de reflectie van alle organen, functies en structuren van het lichaam in de voeten of handen en “reflexologie” is de werking van deze reflexen op een nauwkeurige, systematische manier. Een behandeling is ontspannend en leidt vaak tot een algehele verbetering. De therapeut kan doordat hij met de duimen of vingers beheerste druk uitoefent op de reflexgebieden, het lichaam stimuleren het eigen evenwicht en een goede gezondheid te vinden.

Penseelmassage
Penseelmassage is een ontspannende massage welke wordt uitgevoerd met 2 penselen van eekhoorn- of marterhaar. Door middel van langzame, vloeiende penseelstreken over gelaat tot decolleté ontstaat een ontspannend effect. Dit moet worden toegeschreven aan de prikkeling van de zenuwuiteinden en tastcellen in de huid en (dons)haren. Door middel van een 'kettingreactie' ontspannen ook de dieper gelegen gezichtsspieren. Penseelmassage geschikt voor iedereen en een heel bijzondere ervaring!

RelaxBus
De relaxatiebus rijdt tot op de parking van het bedrijf om werknemers in groepjes van 5 gedurende een half uur te laten genieten van een audiovisuele relaxatiesessie. Eén half uur dat de 23,5 andere uren van de dag positief beïnvloedt. U wordt verwelkomd in de Dreams-on-Wheels lounge met een drankje en een aromatisch verfrissingdoekje. U ontspant een tiental minuutjes in een sfeer van rustgevende muziek en heerlijke aroma’s. Vervolgens neemt u plaats in een volautomatische massagestoel waarbij de reflexzones langsheen de ruggengraat worden gestimuleerd aan de hand van massagerollen die op en neer bewegen. Van de nek tot de lende. Voor mentale ontspanning zet u een koptelefoon en lichtbril op en sluit u de ogen. Het licht flikkerend op het ritme van het geluid, filtert door je oogleden en na enkele minuten ziet u kleuren, geometrische vormen, beelden, tegen een achtergrond van zachte muziek en natuurgeluiden. Dit half uurtje zorgt voor positieve energie waardoor u opnieuw met frisse moed aan het werk kan. Zo vermindert u stress en negatieve gedachten en vindt u de positieve energie om er opnieuw tegenaan te gaan.

Audiovisuele relaxatie
Deze audiovisuele stimulator werkt met licht en geluid en meerbepaald met de frequentie van geluid en lichtstimulansen. De hersenen reageren op bepaalde externe factoren. Wanneer zij licht – en geluidssignalen ontvangen die op een bepaalde frequentie worden verstuurd, passen de hersenen zich automatisch aan, dit is de frequentierespons. De hersenactiviteit komt in evenwicht door verschillende golven te ontvangen, hoofdzakelijk ALPHA golven, die de relaxatie bevorderen. De audiovisuele relaxatie draagt bij tot de verbetering van de concentratie, de ontwikkeling van de creativiteit en de verhoging van de lichamelijke en mentale conditie. Spanningen, slapeloosheid, vermoeidheid, onrust, irritatie en depressie kunnen dan helemaal verdwijnen.

Body Wave Bench
Een van de meest zalige methodes om volledig te ontspannen is een sessie op The Body Wave Bench. Al liggend worden de enkels in kuipjes geplaatst en krijgt men een koptelefoon aangereikt. Prachtige klanken in combinatie met een speciaal uitgekiende beweging van de ligbank zelf, zorgen voor een overweldigende en onvergetelijke ervaring. De schommelbeweging van de enkels stimuleert het zenuwstelsel en bloedsomloop. Hierdoor verbetert de zuurstofopname in het lichaam. Een sessie op de Body Wave Bench zorgt voor net zoveel zuurstofverbruik als een flinke wandeling van een uur. Bovendien creeërt de schommelbeweging, gecombineerd met de positie van de benen, een perfecte vochtafvoer. Door de feel-good combinatie zakken we in een toestand van diepe meditatie en ontspanning.

Wellness Moments, Ambius

Laat Ambius uw goed gevoel programma uitwerken want welzijn op het werk is maatwerk.

Op regelmatige basis, een teambuilding-dag, een speciaal evenement; wij kunnen u en uw medewerkers een uitgebreid assortiment aanbieden voor een anti-stress moment tijdens de werkuren.

Vraag een offerte aan